In ultima luna, circa 30 de milionari bulgari au aplicat pentru viza de SUA tip EB-5 green card. Interesul a fost starnit de anuntul sucursalei bulgare a companiei imobiliare Century 21, potrivit caruia un client poate primi viza la achizitionarea unei proprietati in SUA. Criteriul cel mai greu de indeplinit este posibilitatea de a investi un milion de dolari in anumite proprietati selectate de guvernul american. De exemplu, pe 15 septembrie, biroul de emigrari al SUA a ales complexul Lake Buena Vista Resort and Spa ca tinta pentru investitori straini, care vor primi acest tip de viza.

Investitorii trebuie sa achizitioneze o fractiune de 1/35 din complex, urmand sa primeasca posibilitatea de a se muta oriunde in SUA, nefiind restrictionati la statul in care este amplasata proprietatea in cauza. In cazul de fata Florida. Avantajul cel mai consistent eset faptul ca, dupa cinci ani de sedere, investitorul si familia sa primesc cetatenie americana.

De asemenea, unul dintre motivele pentru care investitorii bulgari mai cu dare de mana sunt interesati de proiectele imobiliare din SUA ese faptul ca preturile de acolo au scazut considerabil in ultimul an, devenind mult mai accesibile. Cu siguranta, accesibile pentru cei dispusi sa dea un milion de dolari.