Indexul de încredere Conference Board a scăzut de la 83,9 în martie la 82,3 în aprilie. Totuşi, încrederea consumatorilor americani s+a situat in ultimele două luni la cel mai ridicat nivel de dupa ianuarie 2008, când Marea Recesiune abia începuse, scrie Associated Press, potrivit Heraldnet.com.

În ce priveşte îngrijorarea generală pentru starea economiei, aceasta a scăzut pentru prima oară dupa blocajul guvernamental din octombrie 2013, când Senatul respingea proiectul de buget. Jennifer Lee, senior economist la BMO Capital Markets, spune că sentimentul consumatorilor s-a înrăutăţit în aprilie pentru că deşi numărul angajărilor creşte, "ritmul este încă lent, iar condiţiile de viaţă dure afectează gradul de încredere al americanilor".

Ponderea persoanelor care consideră că este greu să îţi găseşti un loc de muncă a urcat uşor, de la 31,4% în martie la 32,5% în aprilie. Economiştii se aşteaptă ca sentimentul privind piaţa joburilor să se îmbunătăţească pe măsură ce ritmul angajărilor va creşte.

Numărul locurilor de muncă oferite de angajatori a crescut cu 197.000 în februarie si 192.000 în martie, după ce iarna rece blocase angajările în lunile anterioare. Rata şomajului s-a menţinut la 6,7% în aprilie. Angajările sunt în creştere, dar numărul americanilor aflaţi în căutarea unui job parcurge şi el un trend ascendent.