Centrele de date pe care Google le va ridica în ţările menţionate mai sus vor fi primele de pe continentul asiatic, potrivit lui Taj Meadows, purtătorul de cuvânt al companiei din zona Asia-Pacific.

Aceste centre va ajuta compania să ofere acces rapid şi fiabil la serviciile Google. Compania americană a cumpărat 2,45 ha de teren în Jurong West, Singapore, 15 ha în Changhua County, Taiwan şi 2,7 ha în Kowloon, Hong Kong.

Google va investi peste 100 de milioane de dolari în fiecare centru pe care îl va ridica în Hong Kong şi Taiwan, incluzând aici preţul terenului, construcţia şi echipamentele necesare centrelor de date. Pentru Singapore compania nu a specificat suma pe care o va investi.

Google are şase centre de date în Statele Unite şi câte unul în Finlanda şi Belgia, conform informaţiilor de pe site-ul companiei. Google are 15 birouri şi mii de angajaţi în regiunea  Asia-Pacific.

Oficialii gigantului web nu au specificat când vor începe lucrul la noile centre de date, însa au spus că vor colabora cu partenerii locali şi cu guvernele ţărilor respective.