Tot mai multe fonduri de investiții din afara Statelor Unite cumpără clădiri imense sau spaţii care au o încărcătură simbolică pentru americani, se arată într-un material video publicat de CNN.
Mai precis, este vorba, printre altele, despre complexul imobiliar uriaș City Center, care poate fi explorat virtual la adresa de internet citycenterdc.com, așezat exact în inima Washingtonului.

Ceea ce este mai interesant, este că investiția de 700 de milioane de dolari, care a demarat în aprilie, este a guvernului din Qatar.

Piața imobiliară din Statele Unite ale Americii este foare atractivă din cauza prețurilor în scădere și a dolarului depreciat.
Lipsa de transparență a modului în care se fac unele dintre aceste investiții gigant, îi fac pe unii analiști să afirme că America este pe cale să devină sub ocupație arabă.
Şi totuşi, există analişti care văd în aceste investiţii imobiliare o serie de oportunităţi cum ar fi crearea de noi joburi şi impozite care vor fi colectate la bugetul de stat.

Cu toate acestea, Peter Morici, profesor la Universitatea din Maryland, spune că lipsa de transparență a acestor investiții, mai ales din partea unor prinți bogați din Arabia Saudită, este un semn că Statele Unite își pierd din suveranitate.

<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" id="ep" height="374" width="416"><param name="allowfullscreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="movie" value="https://i.cdn.turner.com/cnn/.element/apps/cvp/3.0/swf/cnn_416x234_embed.swf?context=embed_edition&videoId=bestoftv/2011/06/22/exp.tsr.sylvester.qatar.invest.us.cnn" /><param name="bgcolor" value="#000000" /><embed src="https://i.cdn.turner.com/cnn/.element/apps/cvp/3.0/swf/cnn_416x234_embed.swf?context=embed_edition&videoId=bestoftv/2011/06/22/exp.tsr.sylvester.qatar.invest.us.cnn" type="application/x-shockwave-flash" bgcolor="#000000" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" wmode="transparent" height="374" width="416"></embed></object>