Armele de precizie pe care armata americană le foloseşte în misiunile din Orientul Mijlociu sunt inscripţionate cu mesaje din biblie încodate. Cartea Apocalipsei şi epistolele din Noul Testament sunt cele mai citate pasaje de către compania Trijicon, care are un contract cu guvernul american de 660 de milioane de dolari.

Codurile înscrise pe sniperele pe care Marina Americană le-a achiziţionat de la Trijicon, unul dintre cei mai importanţi producători de arme de mare precizie din lume, fac trimitere la pasaje din Noul Testament din Biblie. Lunetele sunt folosite de trupele americane în Irak şi Afganistan şi în antrenamentul soldaţilor care vor fi trimişi în aceste zone. Producătorul Trijicon are un contract în valoare de 660 de milioane de dolari pe mai mulţi ani cu Marina Americană pentru 800.000 de lunete şi un alt contract pentru Armata Americană.

Unul din codurile înscrise pe lunete este 2COR4:6 şi a fost interpretat ca o referire la Epistola 2 către Corinteni 4:6 din Noul Testament: „Fiindcă Dumnezeu, Care a zis: “Strălucească, din întuneric, lumina” – El a strălucit în inimile noastre, ca să strălucească cunoştinţa slavei lui Dumnezeu, pe faţa lui Hristos”. Regulile armetei americane interzic explicit folosirea textelor religioase în orice fel în misiunile din Irak sau Afganistan pentru a nu întâmpina critici că Statele Unite s-au lansat într-un război religios de tip cruciadă împotriva organizaţiile Al Qaeda şi Iraqi.

Cu Matei şi Ioan la Război

O altă trimitere la Biblie direct de pe lunetă este din „Cartea Apocalipsei”, în care Matei şi Ioan îl văd pe Hristos ca pe „Lumina lumii”. Ioan 8:12, încodat pe lunetă ca JN8:12, spune: „Şi a trâmbiţat al patrulea înger; şi a fost lovită a treia parte din soare, şi a treia parte din lună, şi a treia parte din stele, ca să fie întunecată a treia parte a lor şi ziua să-şi piardă din lumină a treia parte, şi noaptea tot aşa”.

Trijocon au confrimat pentru ABC News.com că aceste coduri sunt într-adevăr inspirate din Biblie. Tom Munson, directorul de vânzări şi marketing al companiei care are sediul în Wioxom, Michigan, a declarat că aceste inscripţii „au fost dintotdeauna acolo” şi că nu consideră că este ceva ilegal sau imoral în asta. Ba mai mult, că această problemă a fost semnalizată de un grup de interese „non-creştin”. Munson a adăugat că există această practică încă de la înfiinţarea companiei de către Glyn Bindon, un creştin practicant din Africa de Sud care a fost ucis într-un accident aviatic în 2003.

Lunete Iisus pentru slujitorii lui Allah

„Ghidaţi de valorile noastre, am făcut un scop din a trimite produsele noastre oriunde este nevoie arme de precizie pentru apărarea libertăţii individuale. Credem că America este mare când oamenii sunt buni. Această bunătate se revendică de la standardele creştineşti din Biblie de-a lungul întregii noastre istorii şi ne vom strădui să respectăm această morală”, scrie pe site-ul companiei.

Purtătorul de cuvânt al Military Religious Freedom Foundation, Michael „Mikey” Weinstein, este însă îngrijorat de faptul că toată lumea va spune că America poartă un război religios. „Este greşit, este o violare a Constituţiei şi a altor câtorva legi federale şi le dă apă la moară celor din Al Qaeda sau Mujahedeen şi insurgenţilor să pretindă că au fost împuşcaţi cu lunete Iisus”, a comentat Weinstein pentru ABC News.