Afirmație vine la doar o zi după ce băncile franceze au fost lovite ieri de un material apărut pe site-ul publicației Wall Street Journal în care era citat un oficial al grupului BNP Paribas care afirma scurt și sec: "Nu ne mai putem împrumuta în dolari".
Războiul se agravează: Moody’s a retrogradat Societe Generale

Așa cum anunțase, agenția de rating financiar Moody’s a retrogradat băncile franceze Societe Generale și Credit Agricole, însă a menținut ratingul BNP Paribas, dar sub supraveghere negativă.

În cazul Credit Agricole, ratingul a trecut la Aa2 de la Aa1, decizia fiind luată din cauza expunerii pe datoria Greciei, în timp ce pentru Societe Generale, downgradarea a trecut de la Aa2 la Aa3, decizia fiind luată în urma reevaluării eventualului ajutor guvernamental pe care banca ar putea să-l obțină în cazul unei crize grave.

Expunerea Societe Generale la statele periferice ale zonei euro este de 4,3 miliarde de euro, mai puţin de 1% din portofoliul de active al băncii. La 9 septembrie 2011, expunerea băncii la obligaţiunile suverane elene era de 900 milioane de euro.