Echipe mixte de control au aplicat 1.096 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 258.250 lei, în urma misiunilor derulate, marţi, pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară.

„Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, împreună cu autorităţile locale, au verificat, în cursul zilei de 4 august, 2.993 de operatori economici şi 18.812 persoane”, informează un comunicat al MAI, publicat miercuri.

Operatori economici sancționați

Din totalul sancţiunilor, 784 au fost aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activităţi în spaţiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicţii şi restricţii, precum şi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală – în valoare de 97.900 lei.

Potrivit sursei citate, 50 de sancţiuni, în valoare de peste 70.000 de lei, au fost aplicate operatorilor economici pentru organizarea de activităţi în spaţiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicţii şi restricţii, precum şi pentru nerespectarea regulilor de amenajare a spaţiilor în care se desfăşoară activităţi de comerţ, alimentaţie publică şi alte servicii (terase, săli de sport etc.).

De asemenea, în cadrul acţiunilor desfăşurate au fost aplicate şi 262 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 90.280 lei, pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, conform Legii nr. 61/1991.

Premierul Orban a cerut exigență maximă

La activităţi au participat 4.684 de poliţişti, 2.002 jandarmi, 609 poliţişti de frontieră, 114 cadre ale ISU, 2.087 de poliţişti locali, 40 de reprezentanţi ai ANSVSA, 10 inspectori de la ANPC, 22 de reprezentanţi ai structurilor Ministerului Sănătăţii, 40 de angajaţi ai Ministerului Muncii, 8 din cadrul Ministerului Transporturilor şi 7 reprezentanţi ai autorităţilor publice locale.

În context, trebuie precizat faptul că Premierul Ludovic Orban a avertizat încă de săptămâna trecută că va dispune deplasarea pentru controale în teren a tuturor inspectorilor de pe lângă instituțiile aflate în subordinea Guvernului.

Orban le-a cerut acestora să dea dovadă de maximă exigență atunci când vine vorba despre încălcarea măsurilor impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.