Amenzi pe bandă rulantă pe DN 1! S-a dat câte o amendă la 4 minute

Luni, polițiștii din Brașov au participat la o acțiune în sistem cascadă care a avut loc între orele 15:00 și 19:00. În doar 4 ore, oamenii legii au acordat aproape 60 amenzi pe Drumul Național 1. Acțiunea a vizat în primul rând vitezomanii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Brașov, valoarea totală a amenzilor acordate este de 21.300 de lei.

„În cadrul acțiunii au fost folosite 2 cinemometre TruCam, 3 aparate Autovision, precum și aparatele DrugTest și alcooltest. Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 49 sancțiuni contravenționale fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de peste 21.300 lei”, spune comisarul Alina Ivan, purtător de cuvânt al IPJ Brașov.

Au fost și abateri grave

Potrivit IPJ Brașov, au avut loc și abateri grave, șoferii respectivi alegându-se cu sancțiuni pe măsură. Așadar, cinci permise de conducere au fost suspendate, iar două dintre ele au fost reținute pentru nerespectarea regimului legat de viteză. Celelalte au fost reținute pentru nerespectarea regulilor privind depășirea.

„Polițiștii brașoveni au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice 5 permise de conducere, dintre acestea 2 fiind reținute pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 3 reținute pentru nerespectarea regulilor privind depășirea”, a mai informat Alina Ivan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov.

Oamenii legii informează că astfel de acțiuni vor mai avea loc, cu scopul ca șoferii să respecte prevederile legale și să reducă numărul accidentelor rutiere, informează bzb.ro.

Sursa foto: Dreamstime