Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au făcut prăpăd. Alături de inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, oamenii legii au depistat un număr de 15 persoane care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale. Tortul s-a petrecut în perioada 20 – 22 iulie iar amenzile au fost în valoare de 344.000 de lei, în urma unei acţiuni pentru prevenirea şi combaterea nerespectării normelor legale în domeniul muncii.

Potrivit unui comunicat de presă, echipe mixte au efectuat verificări şi controale specifice la 13 societăţi comerciale ce îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor. Acestea deţin şantiere pe raza municipiului Bucureşti. Astfel,  în perioada 20 – 22 iulie au fost verificate 265 de persoane care desfăşurau activităţi lucrative pe şantiere, iar în 51 de cazuri pentru persoanele care au fost depistate nu au putut fi prezentate documente care să ateste legalitatea angajării. Ulterior, în urma analizării documentelor puse la dispoziţie de reprezentanţii societăţilor verificate, echipele de control au descoperit 15 persoane care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale.

De altfel, controalele s-au întețit în ultima perioadă. Angajaţii MAI, ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii, Ministerului Transporturilor, împreună cu autorităţile locale, au verificat în urmă cu câteva zile 2.386 de operatori economici şi 10.402 persoane. Atunci au fost aplicate 1.009 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 188.005 lei. La acţiunile de control au participat 4.651 de poliţişti, 1.918 jandarmi, 776 de poliţişti de frontieră, 162 cadre ISU, 28 cadre IGAV, 1.522 poliţişti locali, 72 de reprezentanţi ai ANSVSA, 16 inspectori ANPC, 29 de reprezentanţi ai structurilor Ministerului Sănătăţii, 49 de angajaţi ai Ministerului Muncii, 23 de oficiali din cadrul Ministerului Transporturilor şi opt reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, precizează un comunicat al MAI.

Potrivit informațiilor oferite atunci, la linia telefonică TELVERDE (0800800165), dedicată special sesizării neregulilor în context COVID-19, au fost primite mai multe zeci de apeluri telefonice. Sesizările au fost direcţionate pentru verificări la nivelul municipiului Bucureşti şi a 19 judeţe, fiind semnalate în special nereguli privind purtarea măştii de protecţie şi păstrarea distanţării sociale. Patru dintre faptele sesizate s-au confirmat în urma verificărilor.