Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) SA a organizat, în luna ianuarie a anului 2009, acţiuni de control a participanţilor la trafic care au avut ca rezultat aplicarea a 1041 de sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 3.359.325 lei.

Acţiunile de control au fost realizate de către reprezentanţii CNADNR SA din cadrul echipajelor mobile de control şi autorizare a transporturilor rutiere şi din cadrul Agenţiilor de Control şi Încasare aflate în punctele de trecere a frontierei.

Verificările au urmărit respectarea de către conducătorii auto atât a legislaţiei privind tonajele şi dimensiunile de gabarit maxime admise cât şi pe cea privind  obligaţia achiziţionării rovinietei şi achitării tarifului de trecere. Astfel, au fost aplicate 157 sancţiuni pentru nerespectarea tonajelor şi dimensiunilor de gabarit şi 884 de sancţiuni pentru lipsa rovinietei.   

„Aproximativ 25% din cuantumul amenzilor revine subunităţilor unde au fost constatate contravenţiile. CNADNR va organiza şi în perioada următoare astfel de acţiuni de control al participanţilor la trafic”, a declarat Ecaterina Munteanu, director adjunct al Direcţiei Valorificare Resurse Proprii din cadrul CNADNR SA.