În baza Planului Comun de Acţiune încheiat între cele două instituții, precum şi a datelor şi informaţiilor deţinute la nivelul Serviciului Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol, din cadrul Direcţiei de Ordine Publică, în perioada 19 – 23 martie, a fost derulată o acţiune pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol. Aceasta a avut loc pe raza următoarelor judeţe: Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Caraş – Severin, Constanţa, Tulcea, Brăila şi Galaţi.
Cu această ocazie au fost constatate 80 infracţiuni şi au fost aplicate 270 sancţiuni contravenţionale în valoare de 101.970 lei. De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării două autoturisme, şapte ambarcaţiuni şi un motor de ambarcaţiune, potrivit datelor Ministerului Agriculturii.
Totodată, s-au confiscat 1.627 kg peşte proaspăt de diferite specii, precum şi 7,7 Kg icre de ştiucă, dar şi mai multe unelte de pescuit (140 plase monofilament în lungime de 5.725 m, cinci plase din fir textil, în lungime de aprox. 250 m, două  năvoade; două ave; două prostovoale).