Cristian Vasile Lungu este un absolvent al Seminarului Teologic din Zalău care și-a încercat norocul peste ocean, în America, unde a urmat studiile Loyola University și a obţinut o licenţă cu dublă specializare: Afaceri Internaţionale şi Psihologie Specială, conform adevarul.ro Acesta s-a întors acasă, în Zalău, la început de 2016 când a devenit preşedinte al PMP Sălaj.

Ce propune noul proiect legislativ

“În ultimii ani, a apărut o nouă ideologie de gen. Conform acesteia, sexul biologic nu ar trebui să eticheteze persoanele drept femeie sau bărbat, ci fiecare dintre oameni poate alege din zecile de tipuri de gen pe care îl preferă”, a spus senatorul PMP în expunerea de motive a proiectului legislativ, potrivit interviului oferit pentru libertatea.ro

Cristian Lungu cere în mod explicit interzicerea „prozelitismului” din toate unităţile de învăţământ, inclusiv spaţiile în care se desfăşoară activităţi extraşcolare, fiind incluse amenzi între 10.000 şi 50.000 de lei pentru nerespectarea acestei interdicţii.

„Fenomenul prozelitismului, atât pe baza criteriului de sex, cât şi de gen a devenit un pericol real în sistemul de învăţământ”, a declarat senatorul PMP referitor la siguranța sistemului de învățământ.

Care este explicația lui Cristian Lungu

Propunerea acestuia a primit săptămâna trecută avizul Consiliului Legislativ al Parlamentului, care a cerut ca proiectul să fie completat cu criterii pentru delimitarea acţiunilor care intră în sfera prozelitismului de sex sau de gen. Legat de pericolul de care vrea să-i protejeze pe copii, Cristian Lungu a spus următoarele lucruri:

„România a transpus în legislația națională Convenția de la Istanbul, pentru combaterea violenței împotriva femeii. Dar s-au strecurat câteva prevederi care n-au nici o legătură cu ce trebuie să fie acest acord. Și avem pentru prima dată în legislația națională delimitarea între termenii sex biologic și gen.Prin această convenţie se încearcă o redefinire a sexului, în sensul că genul nu se confundă cu sexul biologic. Spre exemplu, dv. puteţi să fiţi biologic o femeie, dar poate vă simţiţi bărbat. Şi nu ar mai fi nevoie să treceţi printr-o mulţime de paşi: să mergeţi la un psiholog, să iniţiaţi un proces juridic, un judecător să vă confirme rezultatele de la psiholog, după care o echipă medicală vă face operaţia de schimbare de gen, iar autorităţile vă modifică şi actele”, a spus Lungu. Concret, senatorul a spus că „prin această nouă teorie de gen, se doreşte a fi o simplă afirmaţie verbală, care să sară toţi aceşti paşi pe care vi i-am enumerat. Se creează artificial aceste minorități.”

La ce se referă senatorul PMP

„Am văzut că a existat şi anul trecut, la Focşani, o conferinţă care a adunat minori şi le-au prezentat această teorie şi încercau să-i convingă cum că, chiar dacă unii din ei erau fetiţe biologic, ele se pot schimba în bărbaţi. Asta este problema cea mai mare. De fapt, nu e în regulă nici pentru un adult să facă lucrul ăsta”, a explicat acesta legat de minoritățile care activează în discursurile legate de disforia de gen.

Care este părerea lui Cristian Lungu

„În Statele Unite, s-a ajuns la nişte aberaţii, spre exemplu: în competiţiile sportive feminine, au ajuns să intre bărbaţi biologic, dar care clamează că sunt, de fapt, femei. Şi câştigă o mulţime de competiţii sportive destinate exclusiv femeilor.” Legat de proiectul legislativ menit să protejeze copii și învățământul, acesta a continuat prin a adăuga că „nu poţi să faci o tabără şcolară şi să predai o fantasmă, aş numi-o, în nici un caz nu este ştiinţă. De ce? Pentru că dacă eşti minor şi ţi se predă că, de fapt, tu poţi să fii băieţel şi dacă eşti fetiţă şi te-mbracă pentru şcoală în haine de băieţel, bineînţeles că eşti confuz şi vei ajunge să absorbi foarte multă informaţie. Tu nu ai discernământ la vârsta respectivă să-ţi dai seama, de fapt, ce înseamnă sexul biologic, ce înseamnă genul, care e diferenţa. Aici merge practic iniţiativa mea: să protejeze copiii.”

Punctul final

„Aceată minoritate nu există. Trendul este venit din Occident. Eu am locuit 16 ani în SUA, deci cunosc paşii care vor avea loc şi în România, de aceea încerc să previn. În SUA, mai ales pe ideea democrată, s-au creat tot felul de minorităţi artificial. Din punctul meu de vedere, nu există această minoritate”, a fost răspunsul lui Cristian Lungu. Acesta a adăugat că „minoritatea respectivă există pentru că cineva a spus în presă că există, dar ea nu există din punct de vedere juridic.”

„Se creează artificial tot felul de minorităţi, după care se cere protecţie legislativă şi, mai mult, se pedepseşte legislativ majoritatea care nu respectă aceste aşa-numite drepturi ale unei minorităţi în opinia mea false. Teoria de gen nu este ştiinţific dovedită. Eu personal nu ştiu dacă e foarte sănătos să le prezinți tuturor copiilor din România că ar putea avea disforie de gen. Ei sunt ca un burete care absoarbe foarte multă informație. Un copil este confuz. Cum să le prezinți aceste informații care nu sunt științific dovedite?”, a adăugat senatorul.

„La Cluj, unde locuiesc eu, a avut loc acum o lună congresul celor care cred în pământul plat. În opinia mea, această ideologie de gen este ceva similar. Dumneavoastră ați permite în școli să se predea teoria pământului plat?”, a încheiat Cristian Lungu.