"În cadrul controalelor au fost verificaţi peste 500 agenţi economici şi persoane fizice, fiind aplicate 215 sancţiuni contravenţionale (amenzi) în valoare de 178.350 lei. De asemenea, au fost confiscate 14.623 kg de legume şi fructe. Controalele au urmărit cu precădere provenienţa produselor comercializate, legalitatea operaţiunilor de achiziţie şi/ sau import, precum şi a operaţiunilor de vânzare, conformitatea cu standardele de comercializare, respectiv categoria de calitate şi ţara de origine a produselor, corelaţia dintre cantităţile comercializate cu documentele de însoţire precum şi în cazul persoanelor fizice cu calitatea de producător, existenţa certificatului de producător vizat la zi, precum şi concordanţa cantităţilor comercializate pe specii, cu suprafeţele înscrise pe certificat', se arată în comunicatul citat.

Pentru o eficienţă sporită, acţiunile de control s-au efectuat în echipe mixte, constituite din inspectori din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, ofiţeri de poliţie antifraudă din cadrul I.G.P.R. sau I.P.J şi inspectori din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Reprezentanţii MADR precizează, totodată, că acţiunile de control pe filiera de comercializare a legumelor, fructelor şi cartofului vor continua în perioada următoare.