"Ameninţările Coreii de Nord nu ajută" la îmbunătăţirea situaţiei, a declarat adjunctul purtătorului de cuvânt al preşedintelui Barack Obama, Josh Earnest.

"Am solicitat în mod constant Coreii de Nord să îşi amelioreze relaţiile cu vecinii, printre care Coreea de Sud", a adăugat Earnest în cursul briefingului de presă zilnic de la Casa Albă.

El şi-a exprimat dorinţa ca Phenianul ‘să profite de ocazia reprezentată de instalarea unui nou guvern la Seul’ şi să se abţină să lanseze ameninţări.

Coreea de Nord a anunţat vineri că anulează acordurile de neagresiune cu Coreea de Sud şi că suspendă telefonul roşu dintre cele două ţări, la câteva ore după noile sancţiuni adoptate de Consiliul de Securitate al ONU împotriva Phenianului.
Regimul comunist nord-coreean a sporit marţi tensiunea ameninţând cu denunţul acordului de armistiţiu ce a pus capăt Războiului din Coreea în 1953.
Fără să aştepte votul ONU, Phenianul şi-a continuat retorica belicoasă, acuzând Statele Unite că vor să declanşeze un război atomic şi a ameninţat Washingtonul cu o lovitură nucleară "preventivă".
Sursa: Agerpres