‘Părţile implicate ar trebui să revină la calm, evitând ameninţările şi acest gen de comentarii belicoase’, a declarat şeful statului rus într-o conferinţă de presă la Berlin.

El a subliniat că această atitudine ‘ar putea conduce la un conflict de amploare, ceea ce ar fi o catastrofă pentru Orientul Mijlociu’.

‘În cursul ultimelor mele contacte cu factori de răspundere iranieni, inclusiv cu preşedintele /Mahmoud Ahmadinejad/, am primit asigurări că se pregătesc dovezi’ care să demonstreze că Iranul ‘nu fabrică arma nucleară’ şi este ‘gata să coopereze’ în ceea ce priveşte dosarul său nuclear, dacă ar exista iniţiative serioase în acest sens, a conchis Dmitri Medvedev.

Preşedintele german Christian Wulff şi omologul său rus urmau să se deplaseze la Lubmin, o localitate situată la 250 kilometri nord de Berlin, pentru inaugurarea gazoductului Nord Stream, care va transporta gaze ruseşti spre Europa. La ceremonia de marţi mai paticipă cancelarul Angela Merkel şi premierul francez François Fillon.
SURSA: Agerpres