Amenințarea fără precedent a Coreei de Nord pentru SUA! Începe al treilea război mondial?

Un oficial militar de rang înalt din Coreea de Nord a criticat Statele Unite pentru intensificarea ajutorului militar acordat Ucrainei, conform presei de stat KCNA, citată de Sky News.

Pak Jong Chon, unul dintre cei mai influenți lideri militari de la Phenian, a afirmat că Rusia are „dreptul să aleagă orice fel de ripostă”, adăugând că dacă Washingtonul va continua să împingă Ucraina spre un „război prin proxy” împotriva Rusiei, ar putea declanșa un răspuns mai puternic din partea Moscovei și chiar un „nou război mondial”.

SUA și Coreea de Sud sunt din ce în ce mai îngrijorate de creșterea cooperării militare dintre Rusia și Coreea de Nord, acuzându-le că încalcă legile internaționale prin comerțul cu arme. Conform unui raport al Washington Post de sâmbătă, Rusia ar fi primit aproximativ 1,6 milioane de obuze de artilerie din Coreea de Nord între august și ianuarie. Săptămâna trecută, Vladimir Putin și Kim Jong Un au semnat un pact în timpul vizitei lui Putin la Phenian, angajându-se să ofere asistență militară reciprocă în caz de agresiune.

Înfrângerea ar aduce sfârșitul statalității în Rusia

Coreea de Nord este unul dintre aliații Rusiei. În urmă cu câteva zile, președintele rus Vladimir Putin a efectuat o vizită la Phenian. Liderul de la Kremlin a afirmat că o eventuală înfrângere a Rusiei ar reprezenta sfârșitul unei istorii de 1.000 de ani a statului rus și că asta este clar pentru toți. În consecință, el a sugerat că nu există motive pentru frică și că trebuie mers până la capăt.

Vladimir Putin
SURSA FOTO: kremlin.ru

„Cred că acest lucru este clar pentru toți. Și atunci apare întrebarea, de ce să ne fie frică? Nu este mai bine atunci să mergem până la capăt? Aceasta este o logică formală elementară”, a spus Putin, răspunzând la întrebările jurnaliștilor ruși.

Trupele ruse se pregătesc pentru toate scenariile posibile ale evoluției situației în Ucraina. Putin a avertizat Kievul să nu încerce să alunge forțele ruse din regiunea Harkov, afirmând că astfel de încercări vor duce la pierderi mari pentru Ucraina.

Vladimir Putin i-a acuzat pe americani și europeni că îi împing pe ucraineni să alunge unitățile ruse de la granița de stat cu orice preț, intenționând să prezinte acest lucru drept un succes major pe anul 2024, în perspectiva summitului NATO și a alegerilor din SUA.

„Intenționează să prezinte acest lucru drept un succes major pe anul 2024 în perspectiva așteptatului summit al NATO și apoi a alegerilor din SUA”, le-a spus el ziariștilor ruși.