Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, susține că președintele interimar al PSD București, Gabriel Mutu, dorește să propună excluderea sa din PSD, în cadrul ședinței Comitetului Executiv. Bădulescu susține că această decizie vine în contextul în care și el, și Gabriel Mutu doresc să candideze la șefia PSD București.

La sfârșitul săptămânii trecute, Bădulescu a anunțat că va candida la șefia PSD București, având sprijinul primarului general, Gabriela Firea.

Potrivit lui Bădulescu, Gabriel Mutu va încerca să introducă excluderea sa din partid pe ordinea de zi de marţi a şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

„Am luat la cunoştinţă, cu dezamăgire, dar nu şi cu surprindere, de strategia domnului Mutu Gabriel, prin care doreşte să devină preşedinte ales al PSD Bucureşti, respectiv eliminarea din competiţie a potenţialilor contracandidaţi. La scurt timp după ce mi-am anunţat intenţia de a candida pentru această poziţie, domnul Mutu Gabriel i-a somat public pe colegii din organizaţia sectorului 4 să mă excludă din partid şi am informaţii că va încerca să pună acest subiect pe ordinea de zi a Comitetului Executiv Naţional de astăzi”, se arată într-un comunicat transmis de Bădulescu.

El a adăugat că Gabriel Mutu preia împotriva sa „exact textele şi argumentele celor de la USR”, deşi în trecut îi „transmitea public semne de apreciere”.

El şi-a exprimat speranţa că membrii CEx vor da dovadă de „maturitate politică şi nu vor da curs ambiţiilor meschine” ale lui Gabriel Mutu de a exclude din partid un viceprimar PSD.

Pe 30 ianuarie, Gabriel Mutu anunţa că s-a decis retragerea sprijinului politic în cazul lui Aurelian Bădulescu pentru funcţia de viceprimar al Capitalei, deoarece acesta nu înţelege că a fi membru de partid înseamnă respectarea deciziilor unei majorităţi din formaţiunea politică. Însă pe 31 ianuarie, proiectul de hotărâre ce viza revocarea din funcţie a lui Bădulescu nu a mai fost introdus pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei Consiliului General. Secretarul general al municipiului Bucureşti, Georgiana Zamfir, preciza că, având în vedere că şedinţa de joi a CGMB este ordinară, este necesar şi un raport de specialitate.

 

Tot pe 31 ianuarie, Bădulescu afirma că edilul Sectorului 6, Gabriel Mutu, i-ar fi aruncat o sticlă plină cu apă în zona feţei, adăugând că a reacţionat fără să se „tempereze” şi că a ieşit „o încrâncenare, un clinci” sau „mai pe româneşte, bătaie”. Gabriel Mutu a negat că s-ar fi bătut cu viceprimarul Capitalei, precizând că au avut doar o discuţie „mai aprinsă”. 

Pe 4 februarie, Bădulescu a fost audiat la Parchetul General, după ce a afirmat public că a mințit la precedentele audieri în legătură cu violenţele de la protestul din 10 august 2018.

„Am luat notă de decizia Comitetului Executiv de a se organiza alegeri în toate structurile de partid unde sunt preşedinţi interimari şi am decis să-mi asum candidatura pentru poziţia de preşedinte al PSD Bucureşti. M-am sfătuit în acest sens cu doamna primar general Gabriela Firea, care m-a încurajat şi m-a asigurat de tot sprijinul său în acest demers. Consider esenţial acest lucru câtă vreme, deloc întâmplător, Partidul Social Democrat a câştigat pentru prima dată în istorie alegerile în Bucureşti, având primarul general şi cei şase primari de sector aleşi toţi sub sigla PSD, într-un moment în care la conducerea organizaţiei se afla doamna Gabriela Firea”, a declarat duminică viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu.

El este de părere că implicarea sa în această competiţie este un semnal de continuitate din partea unei echipe care a demonstrat că poate face performanţă.

„Atât eu, cât şi doamna primar general avem convingerea că PSD are o responsabilitate imensă faţă de cetăţenii care ne-au acordat voturile în 2016 şi că disputele partinice şi politicianiste care, din păcate, afectează activitatea partidului în ultima perioadă trebuie să înceteze de îndată. Bucureştenii trebuie să fie mai presus de orice dispute, iar orice acţiune care le sacrifică interesele din raţiuni politice trebuie stopată de îndată. Or acest lucru nu se poate face decât având suportul unei organizaţii dedicate lui, cetăţeanului bucureştean, nu lui, cetăţeanului Dragnea Liviu Nicolae. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”, şi-a încheiat Aurelian Bădulescu mesajul prin care şi-a anunţat candidatura, potrivit Agerpres.