"Pentru mai multe luni, Google a obstrucţionat în mod deliberat şi a întârziat ancheta’ Comisiei federale de comunicaţii (FCC), potrivit documentului. Amenda este aplicată pentru "nerespectarea cererilor de informaţii şi documente".

"Am lucrat cu bună credinţă pentru a răspunde la întrebările FCC pe parcursul întregii anchete şi suntem mulţumiţi că ea a constatat că am respectat legea", a reacţionat duminică un purtător de cuvânt de la Google întrebat de AFP.

FCC a concluzionat, potrivit documentului, că nu este sigură că acţiunile Google ar putea fi sancţionate în termenii mandatului său şi că refuzul de a depune mărturie al unui inginer de la Google lasă fără răspuns mai multe întrebări.

În 2010, Google a recunoscut că între 2006 şi 2010, maşinile circulând pe străzi pentru a le fotografia pentru Streetview au captat date private prin interceptarea de conexiuni WI-FI. ‘O mare parte din date sunt fragmentare, dar în unele cazuri, emailuri întregi şi adrese URL au fost captate, precum şi parole’, a admis Google în octombrie 2010, angajându-se atunci să facă totul pentru a evita repetarea unui astfel de incident.

Google face să circule maşini în Streetview în Statele Unite, Canada, o mare parte a Europei /Franţa, Germania, Marea Britanie, Spania, Austria, Belgia, Republica Cehă, Danemarca, Finlanda, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Elveţia şi Suedia/, precum şi în Australia, în Hong Kong, Japonia, Coreea de Sud, în Macao, Noua Zeelandă, Singapore, Taiwan, Brazilia, Mexic şi în Africa de Sud.