După o investigație derulată de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Fan Courier a primit o amendă în valoare de 11.000 de euro, echivalentul a aproximativ 52 de mii de lei.

Amenda a fost aplicată celor de la Fan Courier deoarece firma n-a luat măsurile potrivite pentru protejarea datele personale pe care le prelucra. În acest sens, s-a ajuns la o pierdere de date personale și la acces neautorizat la acestea, fiind afectate peste 1.000 de persoane fizice, conform avocat.net

Potrivit informării ANSPDCP, printre datele implicate în incident se numără prenumele și numele, codul numeric personal, seria și numărul actului de identitate, numărul de card bancar sau numărul de cont bancar.

Amenda a fost aplicată în baza Regulamentului general privind protecția datelor, supranumit GDPR. Acesta reprezintă cadrul legal european unic în materie de prelucrare a datelor personale. Firmele care-i încalcă prevederile riscă amenzi de până la 4% din cifra de afaceri.