Oferind o experinţă de calcul cu adevărat excepţională pentru segmentul de consumer, atât pentru notebook-uri cât şi pentru desktop-uri, noul APU AMD Seria A aduce grafică HD de excepţie, performanţe ridicate şi peste 10,5 ore de funcţionare a bateriei.
                                                     
Într-o lume din ce în ce mai mult orientată către vizual şi digital, clientul final pune accent tot mai mult pe multitasking, grafică, jocuri realistice, filme cursive şi performanţe multimedia de top. Pentru a răspunde acstor nevoi, noua gamă de APU-uri AMD serie A combină pe un singur chip până la patru procesoare x86 cu o grafică integrată puternică, compatibilă DirectX 11, împreună cu maxim 400 de nuclee Radeon ce oferă procesare video HD dedicată. Noile APU-uri oferă capabilităţi avansate cum ar fi interfaţa de interpretare a gesturilor, suport multi-monitor, divertisment 3D şi stabilizare a imaginii în timp real.

“APU-urile din Seria A reprezintă un punct de inflexiune pentru AMD şi este probabil, cea mai mare schimbare arhitecturală din industrie de la inventarea microprocesorului si până acum,” a declarat Rick Bergman, vice preşedinte senior şi manager general, AMD Products Group. “Acesta anunţă o nouă experienţă de calcul incredibilă, ce va permite obţinerea unor performanţe grafice fără precedent pentru notebook-uri şi PC-uri. Începând de astăzi oferim o grafică discretă de top pentru segmentul mainstream.”

APU-urile AMD din seria A (nume de cod “Llano”) sunt în curs de livrare fiind programate la vânzare începând cu cel de al doilea trimestru din 2011 în peste 150 de notebook-uri si PC-uri desktop oferite de la integratori. Oferind capabilităţi superioare de procesare pentru filme HD, redare 3D şi sarcini de lucru intensive, într-o singur de procesor, APU-ul AMD din seria A oferă dezvoltatorilor de software o putere şi un potenţial fără precedent într-un pachet mai compact ca niciodată.