“Iniţiativa Guvernului de a sprijini firmele aflate în dificultate dar cu perspective de dezvoltare economică este una laudabilă, însă nivelul garanţiilor suplimentare cerute,  care poate atinge un procent de la 10% până la 40% din sumele eşalonate la plată, este unul destul de ridicat. Practic, dacă ar avea aceste resurse, firmele nu ar mai opta pentru o eşalonare a datoriilor, iar cele care au reală nevoie nu vor avea de unde să prezinte astfel de garanţii, deci nu vor putea beneficia de facilitate” a spus Ionuţ Simion, Vicepreşedinte AmCham Romania.

AmCham Romania încurajează extinderea procedurii  şi la celelalte tipuri de creanţe fiscale, altele decât cele administrate de ANAF, cum ar fi creanţe administrate de bugetele locale, de Administrația Fondului pentru Mediu, etc. Necesitatea unei astfel de proceduri a fost resimţită de către mediul de afaceri de multă vreme, în special în contextul existenţei unor practici similare în multe alte ţări europene.

AmCham Romania reprezintă  300 de membri – companii americane, internaţionale şi locale, cu  investiţii totale de peste 10 miliarde USD şi mai mult de 150.000 de locuri de muncă create. Vezi OUG 29/2011 aici