Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a fost ironic în privința scrisorii pe care Rudolph Giuliani, avocatul lui Trump, a trimis-o președintelui Klaus Iohannis pentru a denunța protocoalele din justiție. Klemm vorbeşte despre o "retorică" fără legătură cu poziţia oficială a SUA.

"În ciuda retoricii, trebuie făcută diferenta între poziția oficială a SUA exprimată de Casa Albă și Ambasadă și declarațiile cetățenilor, fiecare dintre noi e liber să scrie ce consideră el de cuviință", a afirmat Hans Klemm, potrivit Știripesurse.ro.

Afirmațiile au fost făcute de ambasadorul SUA în cadrul evenimentului ”The U.S. – Romania Strategic Partnership: Highlights & Opportunities- AmCham Ambassadorial Business Breakfast”, care are loc în această dimineață la Hotel Intercontinental, fără participarea presei și unde este prezent și ambasadorul României în SUA, George Maior.

Potrivit sursei citate, Klemm a crticat din nou şi modificările la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, afirmând că acestea "pot avea un rol negativ asupra cooperării SUA-România în domeniul luptei împotriva terorismului, traficului de arme și persoane și aplicarea legii".