Invitat în emisiunea "După 20 de ani" de la ProTV, Malghinov a precizat că “există contracte simple de livrare, dar există şi interacţiuni la scară mai largă – administrare comună, distribuţie comună etc. Aceste chestiuni se leagă între ele. În ceea ce priveşte relaţiile politice, dacă în baza relaţiilor politice se poate obţine mai uşor o interacţiune mai complexă de cooperare în domeniul gazelor, atunci da, putem spune că relaţiile politice exercită o anumită influenţă. Dar abordarea de genul: “Îmi eşti prieten – îţi voi vinde mai ieftin” sau “Nu eşti o persoană prea bună – îţi voi vinde mai scump”, doar aşa de ochi frumoşi, nu există", potrivit mediafax.ro.

El a arătat că pentru Gazprom trebuie create anumite condiţii pentru care trebuie purtate negocieri interguvernamentale sau la nivel de companii, cu Transgaz şi Romgaz.

"Vroiam să spun, că tocmai complexul de interacţiune în domeniul gazelor, în domeniul energetic poate exercita influenţă asupra preţului”, a spus ambasadorul.

Oficialul  rus a mai precizat că “purtăm în prezent negocieri complexe cu Polonia – nu avem relaţii prea simple nici cu Polonia, dar acolo Gazprom a început deja să cadă de acord asupra unor chestiuni. Vă spun acest lucru din ce am citit în presă. Probabil că şi în România lucrurile se pot mişca, dacă pentru vânzătorii noşti şi anume pentru Gazprom, se vor crea anumite “adică, trebuie purtate negocieri – la nivel de Guvern sau companii – Transgaz, Romgaz", a mai spus ambasadorul Rusiei.