Reprezentanţii Amazon.com, cel mai mare magazin online din lume, au anunţat marţi că cititoarele de cărţi electronice Kindle, pe care le produc, vor fi distribuite, din 19 octombrie, în 100 de ţări din întreaga lume.

Amazon a introdus, în anul 2007, prima generaţie a cititorului de cărţi Kindle, iar la începutul anului pe cea de a doua, însă până la anunţul de ieri aparatele erau disponibile numai în Statele Unite şi numai pe Amazon.com. Odată cu lansarea internaţională, compania a luat hotărârea de a tăia preţurile la Kindle, în SUA, cu 13%, la 259 de dolari, de la 299 de dolari.

Aparatul, care va fi disponibil pe plan global din 19 octombrie, va costa 279 de dolari. Americanii au anunţat, de asemenea, că pe Kindle vor fi disponibile peste 200.000 de cărţi electronice în limba engleză şi peste 85 de publicaţii americane şi internaţionale.

„Viziunea noastră pentru Kindle este ca orice carte tipărită vreodată, în orice limbă, să fie disponibilă în 60 de secunde”, potrivit lui Jeff Bezos CEO Amazon.com.

Conform companiei de cercetare Forrester, anul acesta se vor vinde în SUA peste 3 milioane de cititoare de cărţi electronice. De asemenea, aceştia estimează că Amazon.com va încheia anul cu o cotă de piaţă de 60%, urmat de niponii de la Sony cu o cotă de 35%.

SURSA: wired.com