Noul studio Amazon se alătură echipelor de dezvoltare existente în Orange County, Montreal, San Diego și Seattle. La conducerea sediului din București se va afla un român experimentat din domeniu. Este vorba despre respectiv Cristian Pană, fost director al Ubisoft România.

VP Amazon Games promite o foaie de parcurs „ambițioasă”

Christoph Hartmann, VP Amazon Games, a oferit mai multe informații. El susține că divizia de jocuri a companiei de vânzare cu amănuntul online are „o foaie de parcurs ambițioasă” în față.

„Amazon Games se concentrează și pe dezvoltarea de jocuri grozave și avem în fața noastră o foaie de parcurs ambițioasă, pe termen lung. Extinderea echipelor noastre interne de dezvoltare în Europa a fost un nou pas natural, pe măsură ce ne ocupăm de portofoliul larg. Bucureștiul este cunoscut ca unul dintre cele mai mari orașe europene emergente pentru dezvoltarea jocurilor și așteptăm cu nerăbdare să profităm de bogatul bazin de talente”, susține Christoph Hartmann.

Amazon
SURSĂ FOTO: Dreamstime

La conducerea sediului din București se va afla un român experimentat din domeniu

La conducerea sediului din București se va afla un român experimentat din domeniu. Este vorba despre Cristian Pană, care a lucrat la Ubisoft România încă din 2004.

El s-a aflat la conducerea mai multor echipe, inclusiv în Suedia. Din 2020 a fost Managing Director al Ubisoft Romania, urmând să treacă la conducerea noii firme înființate de gigantul american în București.

Amazon Development Center România, cu sediul în Iași, centrul de dezvoltare al gigantului american, una din cele patru firme locale ale companiei, a raportat pentru anul trecut venituri de 702,4 milioane lei (de la 616,7 milioane lei în 2022) și o pierdere majorată substanțial, la 52,5 milioane lei, comparativ cu 8,2 milioane lei în 2023, cu un provizion de 19,1 milioane lei. Numărul de angajați a scăzut în același interval, de la 4.234 salariați în 2022, la 3.770 persoane în anul următor.

Firma este controlată de Amazon.com Sales (SUA) – 99% și Amazon Int’l (SUA) – 1%.

Gigantul american mai deține mai multe companii în România

Gigantul american mai deține pe piața locală Amazon Data Services Romania, Amazon Web Services EMEA SARL Luxemburg, cu sucursala la București, companie înființată în partea a doua a anului 2020.