Preţul mare la care se vinde azi uleiul de măsline este susţinut de cererea semnificativă care vine din partea cumpărătorilor, convinşi că în fiecare picătură verzui-translucidă se află un miligram de sănătate pură. Tomuri întregi de articole şi postări semnate de nutriţionişti şi cercetători i-au creat uleiului de măsline reputaţia unuia dintre cele mai nutritive şi sănătoase dintre alimente ce pot combate efectele îmbătrânirii şi reduce riscul de apariţie al cancerului. Sunt recomandări bazate pe studii serioase realizate de specialişti oneşti, ale căror concluzii nu pot fi puse la îndoială. Doar că ele sînt făcute analizând un ulei “ideal”, cu care pe piaţă nu ne întâlnim aproape niciodată.

Pentru a-şi merita banii uleiul de măsline, fie el şi faimosul „extra-virgin”, trebuie să îndeplinească mai multe condiţii decât aţi putea crede, şi despre care niciun vânzător nu va fi dispus vreodată să vă vorbească.

Preţul mare la care se vinde azi uleiul de măsline este susţinut de cererea semnificativă care vine din partea cumpărătorilor, convinşi că în fiecare picătură verzui-translucidă se află un miligram de sănătate pură. Tomuri întregi de articole şi postări semnate de nutriţionişti şi cercetători i-au creat uleiului de măsline reputaţia unuia dintre cele mai nutritive şi sănătoase dintre alimente ce pot combate efectele îmbătrânirii şi reduce riscul de apariţie al cancerului. Sunt recomandări bazate pe studii serioase realizate de specialişti oneşti, ale căror concluzii nu pot fi puse la îndoială. Doar că ele sînt făcute analizând un ulei „ideal”, cu care pe piaţă nu ne întâlnim aproape niciodată.