Legria FS406 este una dintre cele mai mici camere video de la Canon şi are o masă de doar 220 de grame. Camera video este uşor de utilizat chiar şi de către cei care nu au mai umblat cu una până acum. Butoanele sunt montate astfel încât utilizatorul poate filma, face zoom şi fotografii, cu uşurinţă. 

Legria FS406 înregistrează imaginile pe carduri de memorie SHDC/SDXC  de până la 64 de GB, are un zoom optic de 41X, stabilizator de imagine şi funcţia Quick Start.

Imaginele capturate cu această cameră video s-ar putea să nu fie pe placul celor obişnuiţi cu tehnologia HD. În schimb, utilizatorii amatori vor fi suprinşi de zoom-ul optic mare. Camera apropie atât de mult imaginea încât poate fi folosită pentru a filma de la distanţe foarte mari, folosind evident un trepied. Camera dispune de stabilizator de imagine şi de mod de noapte, însă cele mai bune rezultate sunt obţinute ziua. O funcţie utilă este Prerecord, camera video înregistrând automat trei secunde în avans pe care le adaugă la începutul înregistrării.

Video Snapshot este o funcţie care permite compilarea de filmuleţe şi adăugarea unui fundal sonor fără a fi nevoie de un PC. În plus, se poate filma în mai multe moduri Art, Black & White, Sepia & Mosaic.

Legria FS406 poate fi folosită şi pe post de aparat de fotografiat. Camera dispune un buton independent pentru fotografii, însă deşi pe ecranul de 6,7 cm acestea par în ordine, odată descărcate în calculator se observă că rezoluţia imaginilor este destul de slabă.  Dacă fotografiile pot fi deschise cu orice program foto, filmele sunt în format .MOD şi nu pot fi vizualizate decât cu anumite playere sau după ce sunt convertite în alt format.

În ceea ce priveşte autonomia bateriei, încărcată complet camera poate filma până la 3,5 ore. După ce bateria s-a consumat, o încărcare de 20 de minute oferă o autonomie de o oră, iar o încărcare completă durează puţin peste două ore.

Puncte forte:  extrem de uşoară şi compactă, zoom optic 41X, meniu intuitiv.
Puncte slabe: rezoluţie slabă la fotografii, filmele trebuiesc convertite din formatul .MOD.