Jurnalistul Moise Guran este unul dintre cei nouă jurnalişti, politologi şi analişti care vor participa şi-i vor pune, diseară, întrebări preşedintelui Klaus Iohannis la dezbaterea organizată în Aula Bibliotecii Centrale Universitare. Cu toate acestea, el a avut şi o serie de critici la adresa organizării întâlnirii, dar a arătat şi care ar fi fost, în opinia sa, o soluţie mai bună pentru şeful statului.

„Pe mine m-a sunat doamna Dana Bîrsan de la Administrația Prezidențială.

Organizarea mi se pare proastă din toate punctele de vedere. A fost o strategie foarte prost aleasă. Jurnaliștii au fost jigniți.

Ar fi fost mai bine pentru Iohannis să dezbată cu Dăncilă. Nu cu cei care fac dezbateri zi de zi”, a declarat Moise Guran pentru postul Digi24.

Preşedintele Klaus Iohannis va participa marţi, începând cu ora 19:00, la o dezbatere cu jurnalişti, politologi şi analişti politici, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”. Fiecare dintre cele nouă persoane alese va putea să îi pună 2-3 întrebări lui Klaus Iohannis. „În sală, în afara a patru consilieri ai domnului președinte, vor mai fi opt oameni din staff-ul electoral, deci 12 persoane, iar restul de 202-203 persoane, cât ne permite sala, vor fi studenți. Este o dezbatere după model american sau model francez”, a declarat, luni, prim-vicepreşedintele PNL Rareș Bogdan.