Premierul Ludovic Orban a fost întrebat miercuri despre situația majorării alocațiilor. Potrivit acestuia, alocațiile vor fi întra-adevăr dublate, însă acest lucru nu se va întâmpla brusc, ci în etape.

„S-a solicitat avizul Consiliului Legislativ. Ordonanţa de urgenţă este o ordonanţă de urgenţă care a fost fundamentată, care a păstrat sensul legii şi anume dublarea alocaţiilor, numai că a etapizat dublarea alocaţiilor în funcţie de resursele financiare efective pe care le avem la dispoziţie pentru această creştere a alocaţiilor”, a spus Orban.

Marcel Ciolacu vrea dublarea alocațiilor cu orice preț

De celaltă parte, Marcel Ciolacu insistă cu dublarea alocațiilor. Liderul interimar al PSD susține că acest lucru nu este ”un moft” ci o necesitate pentru copii.

Totodată, acesta a mai precizat că social democrații nu se vor opri să pună presiune pe Executiv „eşuat” pentru a respecta legile votate în Parlament şi promulgate de şeful statului.

„Inconştienţilor! Guvernanţi fără scrupule, care treceţi cu tancul peste lege şi Constituţie! Cât mai aveţi de gând să vă bateţi joc de copiii ţării?! Tot PSD e de vină că Ministerul Justiţiei şi Consiliul Legislativ v-au spus clar că aţi dat o ordonanţă vădit neconstituţională prin care anulaţi practic dublarea alocaţiilor copiilor?!

Ia întrebaţi-l pe proaspătul candidat PNL care a semnat în numele ministrului Justiţiei dacă a trecut între timp la PSD?!”, a scris Marcel Ciolacu luni pe Facebook.

Întrebările și reacțiile din PSD survin după ce Consiliul Legislativ a dat aviz negativ pentru ordonanţa privind dublarea alocațiilor, iar ministrul justiţiei a dat un aviz favorabil cu anumite obiecţiuni.