Astfel, directorul financiar Dieter Wemmer va demisiona la sfârşitul anului şi va fi înlocuit cu Giulio Terzariol, un italian în vârstă de 45 de ani, care lucrează din 1998 pentru Allianz, ocupând diverse poziţii, inclusiv funcţia de director financiar al diviziei de asigurări de viaţă din SUA.

Fostul director general Michael Diekmann va reveni la Allianz în funcţia de preşedinte.

Werner Zedelius, responsabilul diviziei de asigurări a Allianz din Germania, Austria, Elveţia, Europa Centrală şi de Est va demisiona din Consiliul de Administraţie, din cauza vârstei, în timp ce Niran Peiris, directorul general al Allianz Australia, se va alătura conducerii, fiind responsabil pentru divizia de asigurări globale, Rusia şi pieţele anglofone.

De asemenea, pentru Consiliul de Supervizare vor fi propuşi Michael Diekmann, Herbert Hainer, fost director general al Adidas, şi Sophie Boissard, director general al grupului francez Korian Group.

Actualul preşedinte Helmut Perlet nu va candida pentru un nou mandat şi, dacă acţionarii vor fi de acord, va fi înlocuit cu Michael Diekmann, care a demisionat în mai 2015 din funcţia de director general al Allianz.

Profitul operaţional al Allianz a urcat anul trecut cu 0,9%, la 10,8 miliarde de euro (11,52 miliarde de dolari), depăşind estimările analiştilor. Profitul net a crescut cu 4% în 2016, la 6,9 miliarde de euro, iar dividendele vor creşte la 7,60 euro per titlu, faţă de 7,30 euro în 2015.

Pentru acest an, obiectivul Allianz îl reprezintă obţinerea unui profit operaţional de 10,3 – 11,3 miliarde de euro.

Compania germană este prezentă şi pe piaţa din România, prin compania Allianz-Ţiriac Asigurări. AGERPRES