Compania aeriana Alitalia a acceptat oferta de salvare inaintata de grupul de investitori CAI (Compania Aeriana Italiana), a anuntat ministrul italian al muncii, Maurizio Sacconi.

Dupa 12 ore de negocieri, sindicatele pilotilor au semnat in aceasta dimineata un acord cu grupul de investitori CAI, acord care prevede salvarea Alitaliei de la faliment.

Cele doua sindicate ale insotitorilor de zbor nu au semnat inca nici un fel de contract insa au anuntat ca se afla de asemenea in negocieri inaintate si se vor reuni luni pentru a lua o decizie.

Reprezentantii Alitalia s-au intalnit vineri cu cei ai Lufthansa, si au discutat o eventuala preluare a unei participatii in cadrul companiei italiene impreuna cu grupul CAI.

Desi CAI retrasese in urma cu o saptamana oferta inaintata Alitalia, dupa ce mai multe sindicate se declarasere ostile, CAI a prelungit termenul limita pana pe 15 octombrie.

Alitalia pierde in acest moment 2 milioane de euro in fiecare zi si se confrunta si cu probleme in ceea ce priveste achizitionarea de combustibil.Tranzacţia Alitalia s-a intins pe parcursul a 19 luni,guvernul incercand in aceasta perioada sa gaseasca cumparator pentru pachetul de 49,9% din actiunile companiei.

Sursa: Bloomberg