Planul de salvare a companiei italiene de linii aeriene a esuat. Grupul de investitori italieni care intentionau sa repuna compania pe picioare a declarat vineri ca negocierile cu sindicatele in ceea ce priveste disponibilizarile au intrat in impas.

Istoria se repeta. Aceleasi sindicate care in urma cu cateva luni i-au determinat pe cei de la Air France-KLM sa se ridice de la masa negocierilor si sa plece, i-au indepartat si pe negociatorii italieni.

Se pare ca liderii sindicatelor nu constientizeaza ca daca nu se vor desfiinta acum cateva sute de locuri de munca, mai tarziu va trebui desfiintata toata compania, observa un participant la negocieri: „Este clar ca nu tin cont de situatia dramatica a companiei si de necesitatea profunda a unei schimbari in ceea ce priveste planul de salvare”, a declarat acesta.

Augusto Fantozzi, comisarul extraordinar pentru Alitalia, a prevenit ca daca pana pe 12 septembrie nu se ajunge la un acord, singurul drum pe care va rtebui sa o ia compania va fi falimentul.

Detinuta in proportie de 49,9% de catre stat, Alitalia, care a pierdut in jur de 3 milioane de euro pe zi in primul semestru, a fost declarata insolvabila si a fost plasata pe 29 august sub administratia unei comisii speciale.

Sursa: L’Echo