Medicul infecţionist Adrian Marinescu susține că odată ce alegem să avem un regim de viață sănătos, vom avea și o imunitate mult mai bună.

„Un regim de viaţă corect şi un stil echilibrat ne ajută împotriva oricărei boli, bineînţeles că şi împotriva coronavirusului. Chiar dacă nu există un buton să ne creştem imunitatea, se ştie că cine are un regim de viaţă sănătos are şi o imunitate bună.

Nu putem însă să ne schimbăm acum rapid regimul şi să obţinem o imunitate bună împotriva acestui coronavirus”, a explicat medicul Adrian Marinescu, luni, la Antena3.

Impactul alimentației asupra bolilor

Totodată, medicul a vorbit despre câteva teorii, unde se vorbeşte inclusiv despre microflora pe care o avem fiecare dintre noi, iar aceasta ar putea să influenţeze formele bolii pe care le facem, adică uşoare, medii sau grave.

„Aşa s-ar explica şi de ce în cazul copiilor avem forme uşoare, şi nu severe. Dar acestea sunt nişte teorii, ele trebuie demonstrate. Unele alimente ar avea un rol în a reface această microfloră, numai că e de discutat dacă această microfloră are un efect benefic sau nu, pentru că unele teorii spun că, atunci când coexistă virusul şi bacteria, am putea vorbi de forme severe ale bolii”, a adăugat medicul.