Demonstranţii s-au adunat în Piaţa 1 Mai din Alger pentru a participa la un marş de protest al opoziţiei care solicită "o schimbare de sistem", marş ce nu a primit însă autorizaţia autorităţilor.
La aproximativ 30 de minute după ora anunţată pentru începerea marşului organizat de Coordonarea Naţională pentru Schimbare şi Democraţie, care regrupează formaţiunile politice din opoziţie, reprezentanţi ai societăţii civile şi sindicate, aproximativ 500 de manifestanţi se aflau în Piaţa 1 Mai. Întreaga zonă a fost înconjurată de forţele de ordine care au blocat ieşirile din piaţă cu blindate.
Conform jurnaliştilor AFP prezenţi la faţa locului, au fost operate cel puţin două arestări. Unul dintre arestaţi este un deputat al formaţiunii politice Adunarea pentru Cultură şi Democraţie.
Alte surse au indicat că a fost vorba despre mai multe arestări. În busculadele create a fost agresat un membru în vârstă de 90 de ani al Ligii pentru apărarea Drepturilor Omului din Algeria, Ali Yahia Abdelnour.
În acelaşi timp, în zona pieţei a început să se formeze o contramanifestaţie a susţinătorilor preşedintelui algerian Abdelaziz Bouteflika, care scandau “Bouteflika nu este Moubarak”.
Pentru a face faţă eventualelor tulburări sociale, autorităţile au scos pe străzile capitalei Alger aproximativ 30.000 de poliţişti.