Șeful PSD Timiş, Alfred Simonis, a amintit de faptul că omologul său liberal a anunţat, în urmă cu două săptămâni, trecerea a doi consilieri PSD la PNL. Mai mult, în urmă cu două luni a fost anunțată și trecerea unui primar de la Pro România la PNL.

Alfred Simonis spune că problema este la președintele de Consiliu Judeţean

În acest context, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor a întrebat dacă aceste mișcări se numeau tot „transferuri golăneşti”. În opinia social-democratului, faptul că „un preşedinte de Consiliu Judeţean pierde zeci de colegi înseamnă că dânsul are o mare problemă”.

Simonis a spus și că oamenii vor pleca oriunde, cât timp își doresc acest lucru.

„În urmă cu două săptămâni, domnul preşedinte al PNL Timiş a anunţat într-o conferinţă trecerea a doi consilieri PSD la PNL. În urmă cu două luni, a anunţat trecerea unui primar de la Pro România, la PNL. Oare atunci nu se numeau transferuri golăneşti. Faptul că un preşedinte de Consiliu Judeţean pierde zeci de colegi înseamnă că dânsul are o mare problemă şi nu e la mine problema. Oamenii, dacă vor să plece, vor pleca indiferent că vin la PSD sau în altă parte”, a declarat Alfred Simonis.

De asemenea, acesta a spus și că „această coaliţie este una naţională şi are legătură cu lista la europarlamentare”.

PSD-logo
SURSA FOTO: Inquam Photos, Octav Ganea

Social-democratul a criticat apoi Partidul Național Liberal

Social-democratul a criticat apoi Partidul Național Liberal. În opinia deputatului, scena politică are „coaliţie doar atunci când convine PNL”.

Șeful PSD Timiş a amintit și de momentul din 2020, când PNL Timiş „a luat de la PSD opt primari”.

„În urmă cu două săptămâni, Consiliul Judeţean Timiş a distribuit sumele pentru localităţile din Timiş, aproximativ 60 de milioane de lei, iar localităţile cu primari PSD au luat în jur de 7 milioane de lei, banii ceilalţi fiind la PNL. Oare la nivelul judeţului Timiş, când PNL distribuie sumele, nu avem coaliţie? Şi avem coaliţie doar atunci când convine PNL. În 2020, PNL Timiş, cu domnul Nica candidat la Consiliul Judeţean, a luat de la PSD opt primari, dacă nu mă înşel. Atunci nu se numeau transferuri golăneşti?”, a conchis Simonis.

Amintim că șeful PNL Timiş, Alin Nica, a spus că aceste „permutări în stil golănesc” vor fi sancţionate la alegerile locale şi a subliniat că orice plecare din PNL este o pierdere.

La rândul lui, premierul Marcel Ciolacu a declarat că astfel de lucruri se întâmplă în ani electorali acolo unde primari nu se mai înţeleg cu preşedintele de organizaţie.

Totodată, a precizat că şi-ar dori să nu se mai întâmple astfel de situaţii deoarece vor aduce tensiuni în coaliţie.