Conform înțelegerii dintre cele două companii, viitoarea Alfa Romeo Spider va prelua platforma modelului Mazda MX-5 dar caroseria și echiparea vor rămâne în sarcina inginerilor și designerilor italieni. Pentru a se apropia cât mai mult de presupusul design al viitorului cabriolet Alfa Romeo, jurnaliștii au luat în calcul câteva declarații ale unor oficiali italieni care susțin că modelul lor va fi un succesor spiritual al îndrăgitului Duetto Spider apărut pe piața europeană în 1966.
Performanțele celor două modele ar trebui să fie unele de top dacă avem în vedere că performantul șasiu japonez va fi completat de caroserii realizate din materiale ușoare. Combinate, acestea ar putea asigura mașinilor greutăți maxime de până la 1.000 kg. Grație acestui amănunt, atât Mazda cât și Fiat își vor putea echipa modelel cu propulsoare mici dar performante cu puteri cuprinse între 135 CP și 175 CP. Din această combinație ar trebui să rezulte atât prețuri de achiziție cât și emisii de noxe reduse.
„Proiectul are în vedere ca ambele mărci auto să propună două roadstere cu tracţiune spate, diferite ca stil şi specifice prin caracteristici fiecărei mărci în parte. Modelele vor urma să fie propulsate de motoare diferite, dar vor fi produse la fabrica Mazda din Hiroshima, Japonia. Data de începere a producţiei pentru noua Alfa Romeo este prefigurată pentru anul 2015”, au menționat oficialii AutoItalia Group, reprtezentantul Alfa Romeo în România.
„Stabilirea de alianţe în zona de tehnologie şi de dezvoltare de produse este unul dintre obiectivele Mazda, iar anunţul de cooperare cu Fiat este un prim pas important în această direcţie. Suntem încântaţi să colaborăm cu o marcă atât de renumită, cum este Alfa Romeo, pentru un nou roadster care va avea la bază viitoarea generaţie MX-5, un model reprezentativ pentru Mazda şi recunoscut drept cel mai vândut roadster din toate timpurile”, a declarat și Takashi Yamanouchi, preşedintele Consiliului de Administraţie şi CEO al Mazda.