Printr-un apel telefonic, şeful Disciplinei de Microbiologie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Alexandru Rafila a vorbit despre ceea ce s-a produs în Suceava. Acesta este de părere că ”nu trebuie să fii medic pentru a realiza că ceea ce s-a întâmplat la Suceava nu este normal.

Se poate relua activitatea la spitalul din Suceava?

Potrivit medicului Rafila, spitalul în cauză trebuie dezinfectat pentru ca virusul să nu ajungă la celelalte secții. În plus acesta este de părere că activitatea poate fi reluată doar acolo unde este posibil.

”Spitalul trebuie dezinfectat și reluata activitatea acolo unde este posibil. Riscul de răspândire în alte aripi ale spitalului este mare.”, a declarat acesta.

Situația ar putea deveni mai complicată

”Eu cred că situația nu este atât de complicată dar va deveni în curând. Trebuie reglementată situația cadrelor medicale. Ei trebuie să vină la muncă când sunt asimptomatici și purtând costumele necesare nu se pot contamina cu coronavirus. Până în momentul când acesta devin simptomatici ei vor continua să vină la muncă”, a mai spus Alexandru Rafila.