Alexandru Rafila a declarat că vaccinul salvator s-ar putea administra în două doze. Mai mult decât atât, reprezentantul României la OMS a mai spus că prețul pe care vaccinurile îl vor avea va fi apropiat de prețul de producție.

”Este foarte posibil ca vaccinul să nu se administreze doar într-o singură doză, cele mai multe produse care se dezvoltă acum pleacă de la principiul administrării a două doze de vaccin.

Acest vaccin va fi disponibil probabil la un preţ apropiat de preţul de producţie Este bine că există o rezervare a unei cantităţi din partea UE, ştiu că s-au încheiat astfel de convenţii cu 2 sau 3 producători diferiţi.”, a spus Alexandru Rafila.

Vaccinurile sunt sensibile

Profesorul Rafila a mai menționat că cele 10 milioane de vaccinuri vor veni în tranșe deoarece sunt produse biologice care sunt extrem de sensibile la variațiile de temperatură.

Acesta a mai spus că este important ca oamenii să știe că vaccinul este un produs sigur, de aceea strategia de comunicare trebuie să fie transparentă.

”Este vorba de tranşe, mai ales pentru vaccinuri, care sunt produse biologice, extrem de sensibile inclusiv la variaţiile de temperatură, trebuie asigurat lanţul de frig, atât în timpul transportului, cât şi al depozitării, al distribuţiei ulterioare.

Cred că ar trebui să fim extrem de transparenţi în această strategie de comunicare legată de un potential produs vaccinal, oamenii trebuie să ştie că el este un produs sigur”, a declarat Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

Sursa foto: Inquam Photos / Alexandru Prepelita