Totodată, a fost analizat și proiectul Legii salarizării care a fost înaintat de Ministerul Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, pentru funcţiile din Serviciile Publice de Ambulanţă.

Au fost discutate revendicările FNSAR

Ministerul Sănătăţii a transmis într-un comunicat că au fost discutate revendicările FNSAR de natură salarială, administrativă şi dotare a Serviciilor de Ambulanţă.

„Printre solicitări s-au aflat: acordarea salariilor de bază a operatorilor registratori de urgenţă şi personalului TESA care nu au beneficiat de creşterea salariului de bază la nivelul grilei din 2022, corectarea procentelor de sporuri pentru condiţii deosebit de periculoase pentru personalul medico-sanitar şi auxiliar sanitar din serviciile de ambulanţă, precum şi creşterea indemnizaţiei de hrană. De asemenea, s-a discutat despre urgentarea adoptării actului normativ care reglementează numărul de zile de concediu, în vederea semnării cât mai rapide a contractului colectiv de muncă”, a transmis Ministerul Sănătății într-un comunicat.

Ministerul Sănătăţii a făcut paşi importanţi pentru deblocarea posturilor în sistemul sanitar

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a făcut paşi importanţi pentru deblocarea posturilor în sistemul sanitar. Mai precis, au fost găsite soluţii „pentru acoperirea deficitului de personal care se ridică la 45%”.

„Ministerul Sănătăţii a făcut paşi importanţi pentru deblocarea posturilor în sistemul sanitar, memorandumul pentru scoaterea la concurs a aproximativ 4.000 de posturi în unităţile sanitare subordonate Ministerului Sănătăţii, inclusiv în Serviciile de Ambulanţă, urmând să fie aprobat în scurt timp de Guvern.

În cadrul întâlnirii, s-a analizat proiectul Legii salarizării care a fost înaintat de Ministerul Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, pentru funcţiile din Serviciile Publice de Ambulanţă. S-a discutat şi s-a convenit o întâlnire interministerială între Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale în vederea urgentării aplicării Legii nr. 5/2021”, arată informațiile transmise de Ministerul Sănătăţii.

Ministrul a insistat și asupra înlocuirii parcului auto învechit cu ambulanţe noi, achiziţionate din fonduri publice.

Ministrul Alexandru Rafila nu știe cu cât au fost mărite salariile din Sănătate

În altă ordine de idei, ministrul Alexandru Rafila nu știe cu cât au fost mărite salariile din Sănătate.

„Nu știu în sumă cât este exact, depinde foarte mult de salariul fiecărei categorii, nu discutăm despre o singură categorie. O să mă informez și o să vă comunicăm printr-un comunicat de presă. Nu cred că este important acest procent”, a spus ministrul.