Un incendiu a izbucnit joi la fabrica ATIFCO din localitatea Bragadiru. Focul a ars două hale, iar riscului une explozii este încă prezent.

Pentru a clarifica această situație, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile vine cu noi informații. Potrivit acestuia, la fabrica unde a izbucnit joi incendiul, există riscul unei explozii ţinând cont de faptul că focul s-a extins la silozuri, iar acestea sunt încărcate cu cereale.

„Nu ştiu ce conţineau acele hale, însă în interior sunt solvenţi – diluanţi. Există riscul unei explozii ţinând cont că sunt silozuri, sunt încărcate cu cereale. Da, se poate crea un amestec exploziv”, a declarat Daniel Vasile, pentru Agerpres.

Traficul a fost blocat

Totodată, Daniel Vasile a mai precizat că traficul rutier din zonă a fost blocat complet pentru a asigura intervenţia celor 20 de autospeciale ale pompierilor.

„Este un incendiu produs la două hale la fabrica ATIFCO, din localitatea Bragadiru, chiar la Şoseaua de Centură. Incendiul a cuprins o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, s-a extins şi la silozul fabricii.

La incendiu au intervenit 20 de autospeciale ale pompierilor, nu sunt persoane rănite, traficul a fost blocat complet”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Potrivit informațiilor, nu au existat persoane rănite în urma incendiului, iar cel mai probabil, acesta a pornit de la vegetația uscată din apropierea halelor.

De asemenea, în urma incendiului, populația a fost avertizată prin sistemul RO-ALERT.

„A fost transmis un mesaj de avertizare a populației prin sistemul RO-Alert privind incendiul produs în localitatea Bragadiru”, au transmis, joi, reprezentanții ISU BIF. Autoritățile recomandă locuitorilor din apropiere să fie vigilenți, să se informeze și să evite circulația în zonă pentru a ușura deplasarea echipajelor ISU.