Dezvăluiri dinamită în privința lui Radu Mazăre. Fostul edil a anunțat că nu renunță la luptă și că va da statul român în judecată la CEDO, fiind convins că drepturile i-au fost încălcate. Deocamdată nu e foarte clar ce s-a întâmplat cu cerea lui către Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite. Conform „L’Express de Madagascar”, solicitarea va fi examinată de Înalta Curte de Justiție pe 21 ianuarie 2020.

„M-am mirat că Radu Mazăre nu a ieșit cu chestia asta pe tapet, pentru că în acel document emis de Organizația Națiunilor Unite scrie clar că el este într-o procesare și că nu are voie să fie relocat din locul unde el a făcut această aplicație”, a apus Cornel Tăbăcaru, la Antena 3.

Potrivit lui Cornel Tăbăcaru, Radu Mazăre a făcut o greșeală. „A aplicat ca rezident pe bază de investiție, ca investitor – nu a cerut refugiu, nici azil. Această viză i se dă pe doi ani, i se mai dă pe doi ani, i se mai dă pe un an și după aia primește cetățenie. El, cu această rezidență, nu s-a pus sub protecția nici cartei ONU, nici a altora. Dar el este deținătorul unui document ONU în care el era în procesare la ONU”, a adăugat omul de afaceri.

Radu Mazăre abia a fost adus în România și are de ispășit 9 ani de pușcărie după ce a fost condamnat definitiv. Mai mult, fostul edil mai are o sentință identică primită într-un alt dosar, dar aceea este doar în primă instanță.