Două tipuri de gel de duș, comercializate de rețeaua Kaufland, au fost retrase de la vânzare după ce s-au depistat bacterii care pot cauza infecții ale pielii.

Este vorba despre produsele Bevola gel de duș cu mango și piersică, 500 ml și Bevola gel de duș cu trandafir sălbatic, 500 ml. Clienții care au achiziționat unul dintre cele două produse menționate sunt rugați să nu folosească produsul. Aceștia se pot prezenta în orice magazin Kaufland pentru a-l returna și vor primi contravaloarea sa, fără a mai fi necesară prezentarea bonului fiscal.

În cadrul unui control de rutină, a fost detectat un număr mai mare de bacterii din specia Pluralibacter gergoviae. Aceste bacterii se regăsesc peste tot în mediul înconjurător și, în anumite condiții, în cazul persoanelor cu probleme de sănătate sau leziuni ale pielii, pot duce la apariția unei infecții bacteriene, se arată în comunicatul de presă emis de Kaufland.

Pentru a proteja siguranța consumatorilor, retailerul german a reacționat imediat și a retras de la vânzare produsele respective. Producătorul Weulbier-Kosmetik GmbH cere scuze pentru situație, se mai arată în comunicat.

Pentru informații suplimentare, clienții au la dispoziție numărul de telefon al Centrului Relații Clienți, 0800 080 888, apelabil gratuit (număr apelabil doar din rețelele Orange, Vodafone, Telekom, Upc România şi RCS&RDS), de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00, iar sâmbăta în intervalul 08.00 – 17.00.