Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de vijelii și ploi torențiale pentru zece județe ale țării, până miercuri la ora 12.00.

În același timp, în regiunile vestice indicele temperatură-umezelă va atinge pragul critic de 80 de unități. Legat de alerta de Cod galben, acesta este în vigoare în intervalul marți ora 16:00 – miercuri ora 12:00.

Județe vizate sunt Satu Mare, Sălaj, Mehedinți, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin și Hunedoara, unde vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, frecvente descărcări electrice și local averse ce vor avea și caracter torențial.

Izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Tot astăzi, în regiunile vestice, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezelă (ITU) va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități.

Cum va fi vremea în restul săptămânii

Până duminică, temperaturile se vor situa ușor peste cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice, nord-estice și nord-vestice Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile intracarpatice și la munte.

Și în a doua săptămână a lunii august, temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în regiunile sudice, estice și nordvestice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în cele centrale și nordice.