Anunţ îngrijorător făcut de cel mai cunoscut site american specializat în prognoze meteorologice. Conform informațiilor oferite de Accuweather.com,  este posibil ca în Bucureşti să aibă loc o tornadă în cursul zilei de luni. Acesta ar fi primul astfel de fenomen meteo extrem de periculos consemnat în Capitală. Meteorologii au emis deja o informare de vreme severă valabilă până miercuri dimineaţa.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 05 mai, ora 15 – 08 mai, ora 09

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și izolat 40…60 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense în după-amiaza zilei de duminică (5 mai) și în noaptea de duminică spre luni (5/6 mai) în majoritatea regiunilor, iar în cursul zilelor de luni și marți (6 și 7 mai) îndeosebi în sudul, estul și centrul țării.

De asemenea, vremea se va răci accentuat, luni (6 mai) în vestul și nordul țării, iar marți (7 mai) și în celelalte regiuni. La munte, începând din noaptea de luni spre marți (6/7 mai), precipitațiile vor fi mixte, iar la altitudini de peste 1800 m va ninge și vântul va avea intensificări, cu rafale de 60 – 70 km/h, spulberând zăpada.