Update: Meteorologii au emis, vineri, o nouă avertizare nowcasting Cod galben de ceaţă şi burniţă, valabilă în următoarele ore pe raza mai multor localităţi din Muntenia, Oltenia, Moldova şi Transilvania.

Prognoza meteo

Prognoza meteo pentru ziua de vineri arată că, în zonele joase de relief din sudul şi estul ţării sunt condiţii de formare a ceţii, în principal în prima parte a zilei şi la noapte. Temperaturile se vor situa în jurul valorilor medii pentru această perioadă. În restul ţării, vremea este frumoasă, deosebit de caldă la orele amiezii, cu cer senin şi şanse mici de ceaţă, cu probabilitate mai mare în centru. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor situa între 16 şi 28 de grade, mai scăzute pe alocuri în zonele cu ceaţă persistentă, pe când temperaturile minime se vor situa între 2 şi 14 grade.

Cât priveşte ziua de sâmbătă, vremea va fi una frumoasă şi deosebit de caldă la amiază, în special în zonele intracarpatice. Cerul va fi senin, cu excepţia zonelor joase de relief din centrul, sudul şi estul ţării, unde dimineaţa şi pe arii retrânse în timpul nopţii se va înregistra ceaţă, cu totul izolat asociată trecător cu burniţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor situa între 15 şi 28 de grade, cu maxime înregistrându-se în zona de sud-vest, pe când temperaturile minime se vor situa între -2 şi 0 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 14 grade în Dealurile de Vest.

Duminică, vremea va fi din nou în general frumoasă şi deosebit de caldă la orele amiezii în cele mai multe dintre regiuni. Cerul va fi senin, cu excepţia unor zone joase de relief din centru, sud şi est, unde se va mai înregistra ceaţă dimineaţa şi în a doua parte a nopţii. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor situa între 16 şi 28 de grade, pe când temperaturile minime se vor situa între 3 şi 14 grade, cu valori mai mici în estul Transilvaniei, potrivit romaniatv.net.