Vremea se va răci semnificativ în toată ţara, anunță meteorologii. Astfel, temepraturile maxime nu vor mai depăşi 18 grade Celsius în România. Va ploua în mare parte din teritoriu, dar mai ales în sud şi est unde se aştepată până la 40l/mp. La munte vor fi şi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Şi în capitală se anunţă vreme rece cu o temperatură maximă de 14 grade şi ploi.

VINERI. Vremea se va răci accentuat și în regiunile sudice, estice și centrale, astfel că valorile termice diurne se vor situa sub cele caracteristice perioadei. Cerul va fi temporar noros în regiunile vestice și nordice, unde doar izolat va mai ploua slab, în timp ce în restul teritoriului va fi mai mult noros, iar ploile pe arii relativ extinse. În sud-est, trecător, se vor semnala și descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși local 10…15 l/mp, iar în Dobrogea, precum și în estul și sud-estul Munteniei 30…40 l/mp. La munte, la altitudini în general de peste 1800m, vor fi posibile și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, pe arii restrânse cu intensificări în regiunile sudice și estice, îndeosebi pe litoral și pe crestele Munților Banatului, unde la rafală se vor atinge viteze în general de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 18 grade, iar cele minime, în general, între 2 și 12 grade.

SAMBATA: Vremea va fi rece. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 19 grade, iar cele minime între 4 și 13 grade. Cerul va fi mai mult noros și va ploua, ziua pe suprafețe mici în special în sud-est, nord-vest și la munte, iar noaptea pe arii relativ extinse în regiunile intracarpatice și local în restul teritoriului. Cu totul izolat cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp. La munte, la altitudini mari, cu precădere noaptea, trecător, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral și în Munții Banatului.

DUMINICA: Valorile termice vor fi în continuare mai scăzute decât în mod normal pentru această dată. Temporar cerul va avea înnorări și va ploua pe arii relativ extinse în regiunile nordice, centrale, în zona deluroasă și montană și pe suprafețe mici în restul teritoriului. La munte, în general la altitudini de peste 1500m, trecător se vor semnala și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, iar ziua și în Oltenia, vestul Munteniei și pe arii restrânse în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 21 de grade, cu cele mai scăzute valori în nordul Moldovei, iar cele minime între 2 și 12 grade.