PROGNOZA METEO JOI
Vremea se va răci în regiunile intracarpatice unde vor fi înnorări, mai persistente pe parcursul zilei cand local va ploua. În restul teritoriului valorile termice vor continua să crească ușor, astfel că se vor situa peste cele caracteristice perioadei; cerul va fi variabil, dar spre seară și noaptea nebulozitatea se va accentua treptat și se vor semnala ploi ce vor avea și caracter de aversă, trecător însoțite de descărcări electrice. Vântul va avea intensificări la munte, cu precădere în zona înaltă, iar trecător și pe suprafețe mici și în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 15 și 26 de grade, iar cele minime între 4 și 16 grade. Dimineața, pe arii restrânse, va fi ceață.

PROGNOZA METEO VINERI
Valorile termice vor marca o scădere în regiunile sudice și estice, astfel încât se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei, în timp ce în restul teritoriului vor fi ușor mai mici. Cerul va fi variabil, cu înnorări ziua și pe arii restrânse ploi slabe, cu precădere în zona Carpaților Orientali. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, îndeosebi pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 23 de grade, iar cele minime între 2 și 12 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei și ușor mai ridicate pe litoral. Dimineața izolat va fi ceață.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ
Vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi ușor, astfel că, în cea mai mare parte a țării, valorile termice vor fi apropiate și local chiar peste cele normale ale perioadei. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 25 de grade, iar cele minime între 3 și 15 grade, local mai scăzute în Transilvania, spre -5 grade în depresiunile din estul regiunii unde se va produce brumă. În special în a doua parte a nopții, în zonele joase pe arii restrânse va fi ceață.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ
Valorile termice vor continua să crească, astfel că vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă a anului în aproape toată țara; temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 26 de grade, iar cele minime între -2…0 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 13…15 grade în Dealurile de Vest și pe litoral. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Dimineața și noaptea, în zonele joase, în special în est și în sud-est, local va fi ceață.

Elena Mateescu, director general al Agenţiei Naţionale de Meteorologie, a precizat într-o intervenţie la România TV că pentru următoarea perioadă estimările relevă faptul că vremea se va încălzi, iar deficitul de precipitaţii va fi prezent în mai multe zone din ţară.

“Până la finele lunii octombrie şi începutul lunii noiembrie, estimările arată că, în săptămâna 7 – 14 octombrie, vom avea abateri termice uşoare pozitive, în special în partea sudică a ţării. Din păcate, deficitul de precipitaţii va fi, în continuare, prezent. Pentru săptămâna 14 – 21 octombrie observăm o săptămână mai caldă decât în mod obişnuit, cu cele mai mari abateri, de această dată, în zona de sud, sud-est şi est a ţării şi cu cantităţi deficitare de precipitaţii, din nou, în special în partea de vest. Această tendinţă de păstrează şi pentru săptămâna 21 – 28 octombrie şi, nu în ultimul rând, pentru perioada 28 octombrie – 4 noiembrie. Vom înregistra creşteri în ceea ce priveşte regimul de temperaturi de la o zi la alta astfel încât este posibil din a doua jumătate a săptămânii să vorbim de valori cuprinse între 21 şi chiar 24, 25 de grade în Lunca Dunării. 25 de grade la nivelul unei temperaturi maxime în ţara noastră reprezintă pragul unei zile de vară. Vom mai avea, pe parcursul lunii octombrie, perioade în care mercurul în termometre să ne aducă valori de temperaturi ridicate şi multe zile cu soare”, a spus Elena Mateescu.