Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că avertizarea cod portocaliu de viscol se va extinde până la ora 13:00 în Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea. Vântul va continua să prezinte intensificări susținute cu rafale de 70…80 km/h. De asemenea, au anunțat și cod galben de vânt puternic, tot până la ora 13:00, în județele Bacău și Vaslui. Aici se anunță intensificări cu viteze de 55…65 km/h.

Meteorologii anunță un nou cod galben

În intervalul 13:00-18:00, meteorologii anunță un nou cod galben. Potrivit acestora, vântul va mai prezenta intensificări în jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea și estul Munteniei, cu viteze de 55…60 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, precum și pe litoral peste 70 km/h. Va mai ninge slab în extremitatea de sud-est a țării.

Vremea rea până sâmbătă

În plus, ANM a anunțat că vremea rea va predomina, până în ziua de sâmbătă ora 14:00. Așadar, vântul va prezenta intensificări temporare în estul și sud-estul țării, cu viteze, în general, de 45…55 km/h, iar la munte, cu peste 60 km/h, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi și în restul țării, dar pe arii mai restrânse.

Se vor semnala ninsori, în general slabe cantitativ, în zonele de munte, local în nord, centru și est, iar în cursul zilei de vineri (07 februarie) și în regiunile sudice. Până la finalul săptămânii, în cea mai mare parte a țării, vremea va fi rece, local geroasă în timpul nopților. Vânt puternic și ninsori viscolite în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură