Imagini video surprinzătoare cu o mașină electrică marca Tesla a luat foc din senin. Clipul a apărut weekendul trecut pe reţeaua socială Weibo, cu descrierea „Tesla ia foc singura”. Videoclipul s-a viralizat rapid, stârnind numeroase critici la adresa Producătorului auto american.

Imaginilie cu mașina care a luat foc au fost surprinse cu o cameră de supraveghere. În filmare se poate observa cum de sub capotă a început să iasă fum, după care cum mașina a fost ușor ușor cuprinsă de flăcări. Cei care au văzut clipul cred că este vorba despre Model S al companiei Tesla.

„Urmează să contactăm şi să cooperăm cu autorităţile relevante pentru a înţelege ce s-a întâmplat. Potrivit informaţiilor disponibile până acum nu au fost victime”, a fost reacția imediată a Tesla, scrisă într-un mesaj publicat pe contul său oficial de Weibo.

Și CEO-ul companiei, Elon Musk, a văzut imaginile cu mașina Tesla, reacția sa fiind una destul de virulentă, transmite AFP, citat de Agerpres.

„Peste un milion de incendii provocate anual de motoarele cu ardere internă (este chiar în descriere! – n.r. ideea de incendiu) și mii de decese, însă un incendiu la o mașină Tesla care nu a produs nicio victimă este cea mai importantă știre. De ce acest dublu standard? Nu este o întrebare retorică”, a reacționat Elon Musk pe contul oficial de Facebook.

„Realitatea este că Tesla, ca majoritatea mașinilor electrice, are cu 500% mai *puține* șanse să ia foc decât un motor cu ardere internă, care presupune o mare cantitate de combustibil foarte inflamabil. De ce nu menționează nimeni niciodată asta? Când citiți articole părtinitoare în care personajul negativ este Tesla, vă rog întrebați-vă de ce. Poate există un motiv întemeiat pentru care sunt scrie, iar acesta este evident”, a mai spus acesta.

„Tesla va dezvolta un suflător de frunze electric și silențios”, a mai zis Musk.

Imaginea Tesla a fost afectată de acest incident. Compania încearcă în această perioadă să îşi extindă prezenţa în China. Dacă este vorba despre Model S Tesla, așa cum au crezut internauții, un număr de 14.000 de astfel de mașini au fost rechemate de Tesla la service în luna ianuarie pentru a le fi înlocuite airbag-urile.