Probleme mari la granița României cu Ungaria. Oamenii legii au fost nevoiți să intervină în forță și să recurgă la arestări. Totul s-a întâmplat noaptea trecută.

Alertă la granița cu Ungaria!

Poliția Română a trecut direct la arestări la frontiera cu Ungaria. Acest lucru s-a întâmplat după ce șapte cetăţeni sirieni au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Aceștia au fost depistaţi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac.

„În data de 29.08.2020, în jurul orei 2,00, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac – I.T.P.F. Oradea au depistat, la aproximativ 10 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, şapte persoane care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă”, informează un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Potrivit sursei citate, cei şapte au fost preluaţi şi transportaţi la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări.

„În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul este format din şapte cetăţeni din Siria, şase bărbaţi şi un minor. Adulţii au vârste cuprinse între 20 şi 37 ani, iar minorul având vârsta de 16 ani. Aceştia au declarat că doreau să ajungă vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, se mai arată în comunicat.